Senaste inläggen
Lös upp 1 1/2 msk gelantinpulver i 1 1/2 dl kokande vatten. Låt det svalna.
Vispa 2 äggvitor till hårt skum, rör i 4 1/2 dl socker, 3/4 dl florsocker och 1 1/2 dl kallt vatten.
Tillsätt gelantinlösningen i en tunn stråle, vispa hela tiden!!!
Fortsätt vispa tills det har tjocknat ca 10 minuter.
Blanda 3 dl kokosflingor och 1 msk kakao. Häll ut det i en bakklädd form. Häll gräddbullesmeten uppe på blandningen, jämna till med en slickepott. Ställ plåten svalt.
Skrär gräddbullarna i fyrkantiga bitar och rulla alla sidorna i kokosblandningen.
1 1/2 dl ljus sirap, 1 dl farinsocker, 3 1/2 tsk pepparkakskrydda
Häll i sirap, farin och pepparkakskryddor i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt svalna.
Blanda i 5 1/4 dl vetemjöl, 2 tsk bikarbonat
Häll i 1 1/2 dl kaffegrädde
Bred ut smeten i en smörad och bröad avlång form. Strö över lite hackad mandel. Grädda i 200 grader ca 30 min.
200 gram mörk blockchoklad
75 gram smör
Smält smöret och lägg i chokladen (i små bitar), rör om tills chokladen smält. Häll upp i formar
200 gram mörk blockchoklad
5 dl puffat ris
geléhallon (jag brukar dela dom på mitten)
Smält chokladen över vattenbad.
Blanda choklad och puffat ris, toppa med ett geléhallon. Jag har använt småbrödsformar.
Ställ det svalt.
Julen närmar sig!! Julbak och julgodis ska hinnas med innan den 24 december!! Saffranslängd med vit choklad, pepparkaksbröd, fikonkulor, gräddbullar, cornflakestoppar och risbräck hade jag tänkt att göra. Bäst att skriva upp allt som ska handlas hem så jag kan börja.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|