Direktlänk till inlägg 4 januari 2013
Detta räcker till sex stycken bullar!
200 gram burksvamp
2 finhackade smålök
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
salt och peppar
300 gram räkor
Fräs löken och svampen, pudra över mjölet. Späd med vätskan, låt den småkoka till en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 250 grader. Skär av locket på bullen och gröp ur bullen.
Vänd ner räkorna i stuvningen och fyll bullarna. Sätt tillbaka locket på bullen och värm dom i ugen tills dom har fått fin färg. Om du vill baka bullarna själv är receptet:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl + lite till utbakning
uppvispat ägg
vallmofrö
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. häll i mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunka. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut till 3 längder. Dela varje längd i ca 10 bitar och forma till runda bullar. Lägg de på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss på toppen av varje bröd. Jäs brödet under bakduk ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda 8-10 min i mitten av ugnen i 225 grader.
Låt brödet svalna på bakgaller under bakhandduk.
50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 2 tsk kardemummakärnor, stötta ca 1 1/2 l vetemjöl special 1 ägg, till pensling ca 3/4 dl mandlar skal av 2 citroner 250 g mandelmassa 75-100 g rumsvarmt...
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|