Senaste inläggen
3 dl ris
3 msk koncentrerad kycklingfond
4 kycklingfiléer
150 gr färskost med vitlök/örter
3 dl vatten
1 msk vetemjöl
Koka riset enligt förpackningen.
Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfilén och låt den koka i ca 10 minuter (under lock). Ta upp kycklingen och vispa ner osten tillsammans med mjölet (utrörd i lite vätska så den inte klumpar sig). Låt såsen koka ett par minuter innan du lägger tillbaka kycklingen. Klart!!
Servera med brysselkål (enl receptet men det har aldrig vi, det är inte gott) och svartvinbärsgelé.
1 purjolök, strimlas
2 morötter, stavar
Fräs i 2 msk smör
Strö över 3 msk mjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 fiskbuljongtärningar. Koka upp.
1 paket torskfilé, skär i 2x2 cm bitar och lägg dom i soppan. Sjud i 5-10 minuter.
1 paket (250 gr) gröna ärtor, lägg ärtorna i soppan. Häll i 2 dl vispgrädde, koka upp.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg i dill och räkor eller kräftstjärtar - Får ej kokas!!
Serveras med ett gott bröd
Detta räcker till sex stycken bullar!
200 gram burksvamp
2 finhackade smålök
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
salt och peppar
300 gram räkor
Fräs löken och svampen, pudra över mjölet. Späd med vätskan, låt den småkoka till en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 250 grader. Skär av locket på bullen och gröp ur bullen.
Vänd ner räkorna i stuvningen och fyll bullarna. Sätt tillbaka locket på bullen och värm dom i ugen tills dom har fått fin färg. Om du vill baka bullarna själv är receptet:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl + lite till utbakning
uppvispat ägg
vallmofrö
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. häll i mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunka. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut till 3 längder. Dela varje längd i ca 10 bitar och forma till runda bullar. Lägg de på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss på toppen av varje bröd. Jäs brödet under bakduk ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda 8-10 min i mitten av ugnen i 225 grader.
Låt brödet svalna på bakgaller under bakhandduk.
400 gram torskfilé
2 msk smör
2 dl creme fraish
1/2 msk senap
1/2 tsk dragon
Använd helst en låg, vid panna med lock! Lägg i smör, fisk, lite salt och peppar.
Blanda creme fraish, dragon och senap, häll den över fisken.
Låt koka under lock i 15 minuter.
Servera med potatis eller ris och kokta grönsaker.
Smördeg, dela och tryck ut i bullformar, pensla med ägg.
1 burk inlagd kronärtskocka, delas i mindre bitar
16 skivor salami, strimlas
2 dl gräddfil
4 äggulor
1 dl riven lagrad ost
Lägg kronärtskockan och salamin i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda i 225 grader ca 20 minuter
4 dl creme fr
4 dl julmust
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk riven ingefära
2 tsk hackad rosmarin
2 msk soja
Blanda ihop allt i en kastrull, puttra i 5-10 minuter. Servera till tex kycklingfilé
Denna paj är superenkel att göra!! Servera den med en god parmaskinka och lite sallad.
1 pkt smördeg (rund)
2 dl riven parmesanost
2 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
225 grader ca 10-15 minuter
Rulla ut smördegen i en rund form med låg kant.
Lägg den rivna osten i botten.
Blanda ägg och grädde, häll den över osten.
Grädda!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|