Senaste inläggen

Av /M - 5 januari 2013 11:20

3 dl ris

3 msk koncentrerad kycklingfond

4 kycklingfiléer

150 gr färskost med vitlök/örter

3 dl vatten

1 msk vetemjöl


Koka riset enligt förpackningen.

Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfilén och låt den koka i ca 10 minuter (under lock). Ta upp kycklingen och vispa ner osten tillsammans med mjölet (utrörd i lite vätska så den inte klumpar sig). Låt såsen koka ett par minuter innan du lägger tillbaka kycklingen. Klart!!


Servera med brysselkål (enl receptet men det har aldrig vi, det är inte gott) och svartvinbärsgelé.

Av /M - 4 januari 2013 18:37

Av /M - 4 januari 2013 10:38

1 purjolök, strimlas

2 morötter, stavar

Fräs i 2 msk smör


Strö över 3 msk mjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 fiskbuljongtärningar. Koka upp.

1 paket torskfilé, skär i 2x2 cm bitar och lägg dom i soppan. Sjud i 5-10 minuter.

1 paket (250 gr) gröna ärtor, lägg ärtorna i soppan. Häll i 2 dl vispgrädde, koka upp.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Lägg i dill och räkor eller kräftstjärtar - Får ej kokas!!


Serveras med ett gott bröd

Av /M - 4 januari 2013 09:52

Detta räcker till sex stycken bullar!


200 gram burksvamp

2 finhackade smålök

1 msk vetemjöl

3 dl vispgrädde

salt och peppar

300 gram räkor


Fräs löken och svampen, pudra över mjölet. Späd med vätskan, låt den småkoka till en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 250 grader. Skär av locket på bullen och gröp ur bullen.

Vänd ner räkorna i stuvningen och fyll bullarna. Sätt tillbaka locket på bullen och värm dom i ugen tills dom har fått fin färg. Om du vill baka bullarna själv är receptet:


50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl + lite till utbakning
uppvispat ägg
vallmofrö

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. häll i mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunka. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut till 3 längder. Dela varje längd i ca 10 bitar och forma till runda bullar. Lägg de på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss på toppen av varje bröd. Jäs brödet under bakduk ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda 8-10 min i mitten av ugnen i 225 grader.
Låt brödet svalna på bakgaller under bakhandduk.

Av /M - 4 januari 2013 09:46

400 gram torskfilé

2 msk smör

2 dl creme fraish

1/2 msk senap

1/2 tsk dragon


Använd helst en låg, vid panna med lock! Lägg i smör, fisk, lite salt och peppar.

Blanda creme fraish, dragon och senap, häll den över fisken.

Låt koka under lock i 15 minuter.


Servera med potatis eller ris och kokta grönsaker.

Av /M - 3 januari 2013 17:46

Smördeg, dela och tryck ut i bullformar, pensla med ägg.

1 burk inlagd kronärtskocka, delas i mindre bitar

16 skivor salami, strimlas


2 dl gräddfil

4 äggulor

1 dl riven lagrad ost


Lägg kronärtskockan och salamin i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda i 225 grader ca 20 minuter

 

Av /M - 3 januari 2013 17:40

4 dl creme fr

4 dl julmust

2 hönsbuljongtärningar

2 tsk riven ingefära

2 tsk hackad rosmarin

2 msk soja


Blanda ihop allt i en kastrull, puttra i 5-10 minuter. Servera till tex kycklingfilé

Av /M - 3 januari 2013 17:02

Denna paj är superenkel att göra!! Servera den med en god parmaskinka och lite sallad.


1 pkt smördeg (rund)

2 dl riven parmesanost

2 ägg

2 1/2 dl mellangrädde


225 grader ca 10-15 minuter


Rulla ut smördegen i en rund form med låg kant.

Lägg den rivna osten i botten.

Blanda ägg och grädde, häll den över osten.

Grädda!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards