Direktlänk till inlägg 5 januari 2013
300 gram kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 lök
2 röda paprikor
150 gram minimajs
150 gram sockerärtor
1 msk olja
2 tsk sesamolja
Sås: 3 msk soja
2 dl hönsbuljong (vatten + 1 hel tärning)
2 tsk honung
1 msk vinäger
1 tsk potatismjöl
salt och peppar
Skär kyclingen i strimlor och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela minimajs och sockerärtor i bitar.
Hetta upp oljan i en wok, lägg i vitlöken och fräs den. Lägg i kycklingen och stek i 3 minuter. Tillsätt grönsakerna stek tillsammans i ytterligare 2 minuter under omrörning.
Blanda alla ingredienser till såsen och häll i woken. Låt allt koka upp och sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 2 tsk kardemummakärnor, stötta ca 1 1/2 l vetemjöl special 1 ägg, till pensling ca 3/4 dl mandlar skal av 2 citroner 250 g mandelmassa 75-100 g rumsvarmt...
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|