Direktlänk till inlägg 5 januari 2013
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och lös den i degvätskan. Tillsätt därefter kardemumma, socker och salt samt mjölet, lite åt gången. Knåda samman till en smidig deg och var försiktig så det inte blir för mycket mjöl! Knåda därefter i cirka 15 minuter i degblandare. Låt jäsa cirka 30 minuter eller tills degen har nått dubbel storlek.
Gör i ordning fyllningen: Tvätta citronerna och finriv skalet. Riv mandelmassan grovt och blanda med citronskalet.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Bred ut smöret och fördela därefter fyllningen över degen. Rulla samman från långsidan och skär varje rulle i bitar med en vass kniv. Lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller i pappersformar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Flaga mandlarna eller hacka dem och strö ut över bullarna. Grädda dem i cirka 6-8 minuter mitt i ugnen, tills de fått fin färg.
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|