Direktlänk till inlägg 5 januari 2013
3 dl ris
3 msk koncentrerad kycklingfond
4 kycklingfiléer
150 gr färskost med vitlök/örter
3 dl vatten
1 msk vetemjöl
Koka riset enligt förpackningen.
Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfilén och låt den koka i ca 10 minuter (under lock). Ta upp kycklingen och vispa ner osten tillsammans med mjölet (utrörd i lite vätska så den inte klumpar sig). Låt såsen koka ett par minuter innan du lägger tillbaka kycklingen. Klart!!
Servera med brysselkål (enl receptet men det har aldrig vi, det är inte gott) och svartvinbärsgelé.
50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 2 tsk kardemummakärnor, stötta ca 1 1/2 l vetemjöl special 1 ägg, till pensling ca 3/4 dl mandlar skal av 2 citroner 250 g mandelmassa 75-100 g rumsvarmt...
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|