Direktlänk till inlägg 27 december 2012
4 laxfiléer
2-3 skivor rökt lax
1 färdigkavlad, kyld smördeg
Fyllning:
125 gram philadelphiaost
1 klyfta pressad vitlök
1 dl hackade örter
Ägg och sesamfrön
Gör ett snitt längs med laxbitens sida. Blanda ihop allt till fyllningen. Fördela fyllningen och den rökta laxen i snittet. Klä in varje laxbit i smördegen och lägg den på en bakpapperklädd plåt (skarven neråt). Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen, 200-225 grader i 10-12 minuter.
Vi hade ris, mangosalsa och en kall örtsås till fisken.
50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 2 tsk kardemummakärnor, stötta ca 1 1/2 l vetemjöl special 1 ägg, till pensling ca 3/4 dl mandlar skal av 2 citroner 250 g mandelmassa 75-100 g rumsvarmt...
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|