Direktlänk till inlägg 24 december 2012
200 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 påsar saffran
1/2 tsk salt
2 dl socker
13-14 dl mjöl
75 gram smör
200 gram vit blockchoklad
1/2 dl socker
1 ägg till pensling och pärlsocker
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Smula jästen i en skål. Häll i lite av mjölkblandningen och lös upp jästen, häll i resten av mjölken. Blanda ner saffran, salt, socker och nästan all mjöl.
Låt den jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två halvor och kavla ut den till en platta (30x40). Bre ut hälften av smöret och strö över sockret och den grovhackade chokladen. Vik samman degen två gånger.
Lägg den på en bakplåtsklädd plåt och låt den jäsa i 30 minuter.
Pensla och strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter.
50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 1/2 dl strösocker 2 tsk kardemummakärnor, stötta ca 1 1/2 l vetemjöl special 1 ägg, till pensling ca 3/4 dl mandlar skal av 2 citroner 250 g mandelmassa 75-100 g rumsvarmt...
50 gram jäst (för söta degar) 150 gram smör 5dl mjölk 1,5 dl socker 1-1,5 tsk salt ca 1,5 l vetemjöl special 1 ägg Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tills...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|